Enter your keyword

CRNA OVCA

CRNA OVCA

Radno vreme: 10-22h

Telefon:

Sprat: 2

Crna Ovca je nastala iz ljubavi prema dobroj hrani. Više se niko ne seća kada je to bilo, negde tokom 2012. godine. Sedeli smo na ulici u nekom gradu u Italiji i dok smo jeli sladoled pomislili smo kako je to posao u kome se uživa. Posle tri godine istraživanja, učenja, analiziranja i previše pojedenog sladoleda počeli smo da pravimo naš u Kralja Petra 58. U početku smo se osećali kao crne ovce i do danas se taj osećaj nije izgubio.
Verujemo da je sladoled, pored divne poslastice, proizvod koji dovodi do osećaja čiste radosti i zadovoljstva i to su vrednosti koje želimo da delimo sa ljudima u Beogradu, Novom Sadu, Srbiji, a uskoro i u Zagrebu.

Od početka smo želeli sladoled koji je drugačiji, kremastiji, intezivnijeg ukusa, koji se sporije topi, manje je hladan i sladak i koji zbog toga nije samo letnje osveženje već dezert koji se može jesti tokom cele godine.

Prvog dana smo imali 16 ukusa. U narednih 47 dana rada napravili smo ih 48. U međuvremenu je taj broj došao do 150 i prestali smo da brojimo. Kada smišljamo nove ukuse, trudimo se da se ne obaziremo na granice i kompromise, pa nam se često desi da eksperiment ne uspe. Tada probamo ponovo.

Sladoled pravimo od početka. To znači da ne koristimo unapred pripremljene baze, smeše, arome i veštačke ukuse, već svim sastojcima dozvoljavamo da sjedine svoje ukuse i arome u dugom procesu pripreme. Sladoled pravimo svakog dana, u količinama koje zadovoljavaju dnevne potrebe i dajemo sve od sebe da do naših mušterija dođe samo svež i dobar proizvod.

Ovako napravljen sladoled zahteva i posebne procese čuvanja i služenja. Zbog toga se služi iz zatvorenih vitrina – pozzetti – koje ukus i teksturu sladoleda mogu da sačuvaju dok ne dođe do kupca. Znamo da ove vitrine nisu atraktivne, jer sladoled ne može da se vidi pre kupovine, ali nudimo kompromis – svaki naš sladoled može da se proba. Tako zadržavamo kvalitet proizvoda, a kupci dobijaju priliku da donesu odluku na najpouzdaniji način, svojim čulom ukusa.

2 Sprat

Share...