Ti neki dani…
Ti neki dani kada sve ide ukrivo. Kada je sve protiv pravila (not in a good way). Kada ste izazvani i određeni tuđim lošim odlukama, razmišljanjima, procenama i postupcima. Ti neki dani kada biste digli ruke od svega i jednostavno otišli.
E, takve dane, ja bogato prelivam šećerom. Umućenim šlagom. Mrvicama čokolade. Puslice leče dušu, verujte mi.
Kako je Ušće moja druga kuća, nekoliko puta sam pretražila celokupnu slatku ponudu (i stvarno mi nije bilo teško 🙂 🙂 i otkriću vam (skoro pa konačnu) listu favorita. Pripremite beležnice.
*Makaron kolačići u Coffee Room poslastičarnici
Čuvena francuska poslastica genijalna je u svojoj kombinaciji jednostavnog izgleda i prave rapsodije ukusa koje u sebi krije. Radi se o malim okruglastim kolačima za koje jedva možete da se iskontrolišete da ih ne smažete u jednom zalogaju. U Coffee Roomu u prizemlju Ušća se prave u čak 16 ukusa (i slovima šesnaest!). Samo slušajte: čokolada, vanila, lešnik, slana karamela, lavanda, pistaći, malina, borovnica, passion fruit, kikiriki, kafa, čoko menta, kokos, čoko narandža, home made i zelena jabuka. Znam! Prava slatka poezija!
*Tiramisu u restoranu Vapiano
Ima li nečeg boljeg od klasične italijanske poslastice u italijanskom restoranu? Teško. Tradicionalni slatkiš Tiramisu obožavaju i oni koji toliko ne mare za slatko. Tajna leži u pravoj meri šećera i kafe. Dodajte na to fini krem od maskarpone sira i dobili smo jednačinu čiji je rezultat čisto uživanje. Kad se nađem u Ušću obavezno tražim veliku kašiku, a ponekad pojedem i dve čaše (nemojte da me tužite mom treneru!)
*Vanilice na štandu Užina
Stare, dobre, domaće… One koje mirušu na dom. Na uspomene. Prekrivene paperjastim šećerom u prahu, a ispunjene ukusnim džemom od kasije. Jedan zalogaj će vas u sekundi vratiti u to doba bezbrižnih raspusta i prizvati sve te momente porodične idile. Ali, zašto se zaustaviti samo na jednom, moja idealna mera kaže bar pet 🙂
*Moritz Eis sladoled
Od kako se ovaj sladoled pojavio u Beogradu skuplja samo pohvale i uzdahe i to nije slučajno, radi se o ručno rađenim sladoledima punog ukusa. Na štandu slobodno možete isprobavati sve dok ne nađete svoju idealnu kombinaciju. Tokom čitave godine dodaju nove ukuse, tako da moram da priznam da mi je već postala misija života da proglasim pobednika… Jedno vreme sam bila priklonjena banana+pistaći miksu, zatim sam bila malina+crna čokolada devojka, sad sam u vanila sa Madagaskara fazi.
Eksperimentišite i vi, zabava je zagarantovana!
No Comments